Inspiratie icon 01

Zo richt je je woonkamer in

Flower icon white 01

Samenvatting Artikel

Wil je je woonkamer inrichten, maar weet je nog niet precies hoe je dit gaat doen? Het is lang niet altijd even eenvoudig om de woonkamer in te richten. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden, waardoor je alle kanten op kunt. Niet iedereen heeft een grote woonkamer, waardoor het soms ook uitdagend kan zijn om juist een kleine woonkamer gezelliger te maken. In dit artikel voorzien we je van een aantal handige tips, zodat jij eenvoudig jouw woonkamer van een fijne, warme uitstraling kunt voorzien. Lees snel verder en ontdek meer!

1. Kies voor een opvallende eyecatcher

Zorg ervoor dat je één opvallende eyecatcher voor in de woonkamer kiest. Dit is een item dat erg opvalt, zoals bijvoorbeeld een bank in een felle kleur, een bijzonder decoratief item of andere vormen van decoratie. Met een eyecatcher geef je de woonkamer net even wat meer sfeer. Eyecatchers zijn dan ook onmisbaar voor de woonkamer.

2. Ga voor een licht interieur

Heb je een kleine woonkamer? Zorg er dan voor dat je niet voor donkere items kiest, maar ga juist voor lichte items. Gebruik lichte kleuren voor de wanden en ga voor materialen en stoffen in lichte kleuren. Maak gebruik van meubels die niet al te robuust zijn en rust uitstralen. Door te kiezen voor lichte kleuren en strakke meubels, kun je ervoor zorgen dat je woonkamer een stuk groter lijkt. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleuren? Lees dan snel verder.

3. Combineer oude en nieuwe items met elkaar

Wat ook zeker aan te raden is, is het combineren van oude en nieuwe items met elkaar. Op deze wijze kun je een erg mooi contrast creëren. Zeker als je in een oud pand woont, kan de uitkomst hiervan werkelijk prachtig zijn. Je kunt hierbij de oude elementen in het pand gebruiken en het pand inrichten met nieuwe design meubels om te zorgen voor een strak geheel. Ook oude en nieuwe meubels zijn perfect met elkaar te combineren. Ga voor een nieuw design meubel met een oude vintage salontafel of combineer andere items met elkaar. 

4. Gebruik natuurlijke materialen

Het is ook zeker aan te raden om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan items van hout, zoals houten tafels. Ook rotan is zeer populair. En geloof ons, rotan manden staan werkelijk prachtig in huis. Maak gebruik van mooi afgewerkt hout, zodat je jouw interieur net even wat strakker laat ogen. 

5. Richt je woonkamer Feng Shui in

En onze laatste tip: richt je woonkamer Feng Shui in, zodat er een goede harmonie ontstaat.
Feng Shui is een filosofie van meer dan 3000 jaar oud en gaat over hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Volgens de Feng Shui leer ligt de woonkamer het beste in het voorste gedeelte van het huis en is dit een rechthoekige of vierkante kamer. Heb je een L-vormige kamer, dan kun je deze meer karakter geven door deze deels af te schermen met een room divider, een kast of met gordijnen.

Wij wensen je veel succes met het inrichten van je woonkamer!

Meer blog artikelen

De voordelen van pleisterwerk
Pleisterwerk is een afwerkingstechniek die wordt toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Ontdek hier alle voordelen.
Zo onderhoud je je spullen van hout
Net als andere materialen vereist hout ook onderhoud om zijn kwaliteit te behouden. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit artikel.
Alles over overkappingen
Meer te weten komen over verschillende overkappingen? Laat je inspireren en ontdek meer over de functionaliteiten.