Inspiratie icon 01

Welke woonstijl past bij jou?

Flower icon white 01

Samenvatting Artikel

Wil jij jouw woning in een geheel nieuwe woonstijl aankleden en ben je benieuwd welke woonstijl het beste bij je past? Er zijn verschillende soorten woonstijlen met elk hun eigen bijzondere kenmerken. Ben jij al nieuwsgierig? Wij zochten uit wat de meest populaire woonstijlen zijn en hebben ze voor je op een rij gezet. Grote kans dat de ideale woonstijl voor jou er tussen zal zitten.

Bohemian

De bohemian woonstijl is een zeer exotische en creatieve woonstijl. Dit interieur is net even wat anders dan anders. Kenmerkend voor de bohemian woonstijl zijn de vintage elementen, souvenirs uit andere landen en expressieve prints en designs. De meest belangrijke kleuren in deze woonstijl zijn, oranje, geel, turquoise en andere felle kleuren. De basiskleuren zijn rustiger, om zo te zorgen voor een mooie balans tussen de fellere kleuren. Ben je een fan van mooie handgemaakt aardewerk of stoffen met mooie prints uit landen zoals Marokko, India en Afrika, dan moet je zeker eens kijken of de bohemian woonstijl iets voor jou is.

Industrieel

Houd jij van stoere, oude materialen? Dan is de industriële woonstijl zeker iets voor jou. Dit soort materialen zie je veel in deze stijl terug. Ook beton is enorm populair. Industriële items staan bekend om hun stoere karakter. Veel meubels zien er doorleefd uit, zoals bijvoorbeeld oud hout, oud staal, beton, bakstenen. In deze woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van donkere kleuren, zoals zwart, grijs en bruin. Deze kleuren worden weer afgewisseld met lichtere kleuren. Kenmerkend voor de industriële stijl zijn betonnen wanden, metalen lockers, leren banken en fabriekslampen. Ook komen verschillende vintage elementen in deze stijl terug, zoals oude landkaarten en oude tapijten. 

Modern

Als je juist meer van de strakke, rechte lijnen bent en de voorkeur geeft aan een rustige woonstijl, is de moderne woonstijl wellicht iets voor jou. Bij deze woonstijl wordt er in de basis veel gekozen voor neutrale kleuren zoals wit, grijs, beige en zwart. In de decoratie wordt er meer gespeeld met accentkleuren zoals blauw of rood. Bij de moderne woonstijl is het belangrijk niet teveel accessoires te gebruiken. Kies voor een aantal grote items, zodat je huis niet te druk oogt. Kenmerkend voor de moderne woonstijl zijn design meubels, de combinatie van oude en nieuwe meubels, strakke materialen en rustige tinten.

Landelijk

De landelijke woonstijl staat voor rust, comfort en veel sfeer. Kies je voor de landelijke woonstijl, dan kies je dus echt voor de sfeer die je op het platteland hebt. De stijl is zeer basic en rustig, maar straalt tegelijk ook veel sfeer en gezelligheid uit. Vaak wordt bij deze woonstijl gekozen voor rustieke houten meubels. Hout is echt een must have item voor een landelijke interieurstijl. Grove en robuuste meubels komen tevens veel in deze interieurstijl terug. Ook wordt er in de landelijke woonstijl veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan materialen zoals riet en rotan.

Weet jij al welke woonstijl bij je past?

Meer blog artikelen

De voordelen van pleisterwerk
Pleisterwerk is een afwerkingstechniek die wordt toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Ontdek hier alle voordelen.
Zo onderhoud je je spullen van hout
Net als andere materialen vereist hout ook onderhoud om zijn kwaliteit te behouden. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit artikel.
Alles over overkappingen
Meer te weten komen over verschillende overkappingen? Laat je inspireren en ontdek meer over de functionaliteiten.