Inspiratie icon 01

Een schutting van klimop

Flower icon white 01

Samenvatting Artikel

Een schutting bestaat meestal uit houten panelen, betonplaten of andere materialen die in een rij zijn geplaatst. Vaak is dit bedoeld voor privacy of om een terrein af te bakenen. Schuttingen worden soms ook geplaatst om huisdieren binnen te houden of om ongewenste dieren buiten te houden. Maar het is toch veel leuker om de natuur te integreren in je tuin? Denk hierbij aan een prachtige klimop schutting. Door deze schutting heb je toch privacy maar hou je wel de natuur in je tuin. Veel beter dan zo’n saaie betonnen muur toch?

Kies de schutting die bij jou past

Er zijn oneindig veel materialen om je schutting mee te maken. Een paar voorbeelden zijn houten schuttingen of natuurlijke schutting. Een houten schutting is een erg populaire keuze. Ze worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals ceder, grenen of tropisch hardhout. Of hou je meer van de natuur in je tuin houden? Dan is een klimop schutting perfect voor jou! Een natuurlijk schutting is gemaakt van levende planten en zijn één van de duurzaamste keuzes. Denk bij deze schutting aan een klimop, bamboe of een heg. 

Hoeveel schutting panelen heb je nodig

Om te bepalen hoeveel schutting panelen je nodig hebt moet je de omtrek van het gebied wat je wilt omheinen berekenen. Hier zijn een aantal stappen om dit te berekenen. 1. Meet de omtrek van het je tuin. 2. Bepaal de breedte van elk schuttingpaneel. 3. Bereken het aantal panelen door het door elkaar te delen. Vind je dit een beetje te veel werk? laat dan een professional een schutting op maat maken. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt. 

Regelgevingen van een klimop schutting

De regelgeving met betrekking tot schuttingen varieert afhankelijk van je locatie de overheid. De regelgeving van moet je goed doornemen, omdat je anders je schutting misschien moet weghalen, of zelfs een boete krijgt. Een paar voorbeelden van regelingen zijn: de hoogte van de schutting, de locatie en het type schutting. Denk er bijvoorbeeld aan of er een maximale hoogte is, dat de schutting binnen de grenzen van je terrein blijft, of dat een bepaalde schutting soort niet mag in die regio. 

Schutting laten plaatsen

Ben je er helemaal klaar voor om een schutting te laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat het door een professional wordt gedaan. Dit is zo belangrijk omdat het vak, speciale kennis, ervaring en gereedschap vraagt. Een professionele schuttingbouwer helpt je om een schutting te plaatsen die voldoet aan de regelgeving en ervoor te zorgen dat alles veilig gebeurd.

Een schutting biedt niet alleen privacy en veiligheid, maar het draagt ook bij aan de waarde van je huis. Het is wel belangrijk om het plaatsen van een schutting serieus te nemen en je ervoor zorgt dat het goed wordt gedaan. Het inschakelen van een professional helpt hierbij, omdat zij precies weten hoe het gedaan moet worden. Dus, als je een schutting wilt plaatsen. Neem de tijd en doe voldoende research om de perfecte match te vinden, en levenslang te genieten van je prachtige tuin.

Meer blog artikelen

De voordelen van pleisterwerk
Pleisterwerk is een afwerkingstechniek die wordt toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Ontdek hier alle voordelen.
Zo onderhoud je je spullen van hout
Net als andere materialen vereist hout ook onderhoud om zijn kwaliteit te behouden. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit artikel.
Alles over overkappingen
Meer te weten komen over verschillende overkappingen? Laat je inspireren en ontdek meer over de functionaliteiten.